lunes, 21 de enero de 2019

                         
EL VASSALLATGE,BASE DEL FEUDALISME


Resultado de imagen de el bagatge base del feudalisme


 

Salta a la navegació
Salta a la cerca
Resultat d'imatges de piràmide social feudal català
El feudalisme fou el sistema polític, jurídic, econòmic i social dut a terme durant l'Edat mitjana a Europa, amb l'ojectiu de protegir la població d'aquella època. 



L’Església medieval va elaborar la teoria que justificava l’organització social pròpia del feudalisme. Aquesta explicava que en la societat humana, igualment que en qualsevol altre organisme, cadascuna de les parts que la configuraven acomplien una funció i que totes eren igualment necessàries.A les classes dominants de la societat feudal, aquesta justificació dels seus privilegis els resultava força avantatjosa i la van fer seva, amb la divisió de la societat en tres ordres o estaments: clergat (oratores, els que oren), noblesa (bellatores, els que fan la guerra) i tercer estat (laboratores, els que treballen). Es pertanyia a cada estament per naixement, exceptuant el cas dels clergues.
Resultado de imagen de mapa de europa en el año 1000
Al sud d'Espanya hi ha el califat de cordoba, i amunt els regnes cristians hispànics .Mas al nord hi ha el regne de francia.Por l'est aquesta l'imperi bizantí.